Tang Soo Do


Verschillende groepen jeugd en volwassenen zijn actief bij Tang Soo Do vereniging Mudjeok e Yong. Tang Soo Do is uitermate geschikt om jezelf weerbaarder te maken en als zelfverdediging in tijden van nood toe te passen. Tang Soo Do is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en is niet aan leeftijd gebonden. Er is geen mentale kracht nodig, maar snelheid en behendigheid. Deze twee elementen zijn op ieders niveau aan te leren.

Mudjeok e Yong geeft al lessen aan de allerjongste kinderen vanaf 4 jaar. Spelenderwijs worden kinderen wegwijs gemaakt in Tang Soo Do. Ook kinderen met motorische beperkingen, concentratieproblemen en weinig doorzettingsvermogen hebben veel baat bij het beoefenen van Tang Soo Do. Er is al vele malen bewezen dat de motoriek op alle vlakken verbetert.

Twee keer per jaar vinden er examens plaats. Dan wordt men beoordeeld door een examencommissie en bevorderd naar een hogere graduatie (andere kleur band).

Internationaal succes

Tang Soo Do Mudjeok e Yong heeft een rijke historie op het behalen van successen op wedstrijden, zowel nationaal als internationaal. Zo zijn verschillende beoefenaars van deze school Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen.