Jeugd Tang Soo Do (kleine draken)

Tang Soo Do Karate-vereniging Mudjeok e Yong geeft lessen in Koreaans karate aan kinderen vanaf 4 jaar. Door ons aanbod van een leuke, leerzame en gevarieerde lessen worden kinderen spelenderwijs wegwijs gemaakt in Tang Soo Do

Benefits of Mudjeok e Yong
Jeugdkarate Hendrik-Ido-Ambacht

Snelle groei

Wij hebben veel ervaring in het lesgeven aan kinderen. Kinderen met weinig zelfvertrouwen, motorische beperkingen, concentratieproblemen en weinig doorzettingsvermogen hebben veel baat bij het beoefenen van Tang Soo Do. Er is al vele malen bewezen dat kinderen op sociale, fysieke en alle motorische vlakken een snelle groei doormaken.

Angstige kinderen ziet men tijdens het verloop van de trainingen veranderen in zelfbewuste individuen die sterker in hun schoenen staan. De trainingen gaan op een zeer gemoedelijke sfeer en speelse manier, zodat de kinderen er vooral plezier in hebben om Tang Soo Do te beoefenen.

Ontwikkeling en uitdaging

Ook de kinderen doen om het half jaar een test (examen), waar zij hun geleerde (krijgs)kunsten kunnen vertonen aan de examencommissie en natuurlijk aan de aanwezige familie en vrienden. Na beoordeling van de examencommissie zal dit examen – bij goed gevolg – beloond worden met een hogere graduatie in de vorm van een gekleurde band. Natuurlijk hoort daar een certificaat bij.

Kinderen kunnen ook al op deze leeftijd meedoen aan verschillende wedstrijden. Deze worden een aantal keer per jaar gehouden in de vorm van clubtoernooi tot een groot toernooi op landelijk of zelfs internationaal niveau. Deze wedstrijden verlopen onder streng toezicht van bekwame en gediplomeerde scheidsrechters, die er op toezien dat de kinderen elkaar geen zeer doen. Ook hier gaat het vooral om het plezier van het kind, dat zich op sportieve wijze kan meten met andere kinderen.

Alle lessen bij Mudjeok e Yong worden gegeven onder deskundige leiding van gediplomeerde leraren die allen vele titels op hun naam hebben staan, zowel nationaal als internationaal.